تنبلی تخمدان

علائم تنبلی تخمدان در دختران

قبل از پرداختن به علائم تنبلی تخمدان در دختران بهتر است اطلاعات جامعی درباره این مشکل داشته باشیم. تنبلی تخمدان یا PCOS که سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نیز نامیده می‌شود یکی از اختلالات مربوط به سیستم غدد درون‌ریز در زنان است. این مشکل در سال‌های باروری، زنان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. از جمله نشانه های سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌توان به تغییر در سیکل قاعدگی اشاره کرد. عدم درمان تنبلی تخمدان منجر به ناباروری و عوارض دیگر خواهد شد. در این مقاله از وب‌سایت پزشکی دکتر سمیرا غفاری به بررسی تنبلی تخمدان، علائم و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

یکی از بیماری‌های شایع در دختران و زنان، تنبلی تخمدان است که با نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نیز شناخته می‌شود.

کیست‌های تولیدشده منجر به عدم تعادل در سطح هورمون‌های بدن می‌شوند. این تغییر موجب بروز نشانه‌ های سندرم تخمدان پلی کیستیک در فرد می‌شود. تغییر در چرخه قاعدگی، آکنه و چاقی از جمله علائم تنبلی تخمدان هستند. برای درمان تنبلی تخمدان هیچ درمان قطعی وجود ندارد؛ ولی با مراجعه به پزشک متخصص زنان می‌توان روند رشد بیماری و علائم آن را به میزان زیادی کنترل کرد.

مهم‌ترین علائم تنبلی تخمدان عبارت‌اند از:

بی‌نظمی در چرخه قاعدگی: یکی از مهم‌ترین نشانه‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک قاعدگی نامنظم است. فاصله زمانی بلند یا بسیار کوتاه بین دو چرخه قاعدگی می‌تواند از اولین نشانه‌های تنبلی تخمدان باشد.
رشد غیرطبیعی موهای زائد: رشد موهای ضخیم در نواحی همچون پشت لب و چانه وصورت

آکنه: از دیگر علائم تنبلی تخمدان آکنه است. چرب شدن پوست و ایجاد آکنه و جوش در قسمت‌های مختلفی مانند شانه‌ها، پشت، صورت، چانه و گاهی ران‌ها که به علت عدم تعادل هورمون‌ها و افزایش حساسیت به هورمون‌های مردانه ایجاد می‌شود.
ریزش موها: در موارد شدید تنبلی تخمدان به دلیل افزایش تولید هورمون مردانه آندروژن در زنان، آن‌ها دچار ریزش مو می‌شوند. معمولاً این نوع ریزش مو نمای مردانه داشته و در شقیقه‌ها و وسط سر اتفاق می‌افتد.

با آغاز سنین باروری در دختران و زنان که معمولاً بین 15 تا 45 سالگی است به دلایل متعدد ممکن است فرد دچار تنبلی تخمدان شود.

تشخیص تنبلی تخمدان

ابتدا به متخصص زنان مراجعه میکنید که شرح حال ازشما گرفته میشود و معاینات لازم انجام میشود و سپس ازمایشات تشخیصی برای شما درخواست میشود
ازمایشات لازم :
ازمایش هورمونی که روز دوم و یا سوم پریود باید انجام بدید
ازمایش مقاومت به انسولین

ازمایش تری گلیسیرید و‌کلسترول

ازمایش انزیمهای کبدی
سونوگرافی رحم و‌تخمدانهاکه سایز تخمدانها و کیستها و ضخامت رحم شما مشخص میشود

درمان:
باتوجه به ازمایشات و علایم شما ،درمان مناسب برای شما انتخاب میشه
یکی از مهم‌ترین اقدامات کاهش وزن وتغییر سبک زندگی میباشد

تغییر سبک زندگی به صورت مصرف کمتر کربوهیدرات و ورزش به صورت منظم میباشد
درصورتیکه علایم شما با اصلاح سبک زندگی بهبود پیدانکند ،درمان دارویی غیرهورمونی برای شما شروع میشود
در خانومهایی که مقاومت به انسولین دارن ترکیبات حاوی اینوزیتول میتواند کمک کننده باشد
خط اخر درمان دارویی ترکیبات هورمونی میباشد

عوارض ناشی از تنبلی تخمدان

با مشاهده علائم تنبلی تخمدان باید برای درمان آن اقدام کرد. عدم درمان سندرم PCOS می‌تواند عوارضی جدی و جبران‌ناپذیری مانند ناباروری و ابتلا به بیماری‌های مختلف داشته باشد. از جمله عوارض ناشی از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک می‌توان به این موارد اشاره کرد:
• ابتلا به دیابت نوع 2
• ریزش مو
• افزایش چربی خون
• اضطراب و افسردگی
• کاهش میل جنسی
• افزایش انزیمهای کبدی
• ابتلا به فشارخون بالا
• آپنه خواب

همان‌طور که مشاهده می‌شود سندرم PCOS عوارضی جدی به همراه دارد و عدم درمان می‌تواند مشکلات زیادی پدید آورد. به همین دلیل با مشاهده علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، حتی موارد مشکوک، باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کرد

دکتر سمیرا غفاری از بهترین پزشکان متخصص زنان در تهران است که با دانش و تخصص بالا در زمینه بیماری‌های زنان، بهترین و جدیدترین درمان‌ها را در اختیار مراجعان و بیماران قرار می‌دهد. جدیدترین روش‌های درمانی مشکلات زنان مانند هیستروسکوپی، کولکوسکوپی و مراقبت‌های قبل و بعد از بارداری و انواع جراحی‌های زیبایی مخصوص زنان از جمله تخصص‌های ایشان است. برای رزرو نوبت به صفحه ارتباط با ما مراجعه کنید.